Zalando öppnar nytt lager på 130 000 kvadrat – 2500 får jobb

"I takt med Zalandos totala tillväxt".

Modejätten Zalando fortsätter att växa. Nu har företaget öppnat ytterligare ett logistikcenter. Den här gången bestämde man sig för att placera logistikanläggningen i Głuchów i Polen. Därifrån ska man leverera beställningar till Zalandos växande marknader som Polen, Tyskland, Österrike och Tjeckien. Detta blir den tredje anläggningen i landet.

Vårt logistiknätverk fortsätter att växa i takt med Zalandos totala tillväxt, säger Neil Bennett, operativ lagerchef på Zalando, i ett pressmeddelande.

Annons

De faktorer som spelade in när Zalando bestämde sig för att placera sitt nya lager just i Głuchów var bland annat att man kommer vara i direkt anslutning till motorvägar samt att det var hög sysselsättningspotential i staden.

Det nya centrets yta är på 130 000 kvadratmeter och det är uturstat med Zalandos senaste interna logistikteknologi, som bland annat två stycken fem våningar höga automatiska plocktorn som kan plocka flera miljoner artiklar samtidigt. Automatiseringen drivs av fyra så kallade “Optimus”-sorterare som sorterar artiklarna, som plocktornen plockar, i rätt ordning.

Logistikanläggningen sköts av det externa företaget ”DHL Supply Chain” och som redan har anställt cirka 1200 personer som ska jobba på Zalandos nya lager. På sikt vill man anställa cirka 2500 medarbetare till centret.

Annons