Zalando rör om i toppskiktet – plockar in ny CFO

"Vi är stolta".

Zalando rör om i ledningsgrytan och flyttar David Schröder från rollen som ekonomichef till en nyinrättad COO-tjänst. Samtidigt har Dr Sandra Dembeck rekryterats till att ta över som ny ekonomichef. Hon kommer närmast från Compass Group och gör sin första arbetsdag i nya rollen den 1 mars 2022.

Det nya upplägget kommer att ge Zalando ytterligare kraft att driva verksamheten mot visionen att vara utgångspunkten för mode, säger Christina Stenbeck, styrelseledamot hos Zalando, i ett pressmeddelande.

Annons

Vi är stolta över att välkomna Dr Sandra Dembeck som CFO. Sandra kommer med en stor bredd av finansiell expertis från en rad relevanta branscher, fortsätter hon.

David Schröder ska i sin nya roll att fokusera på det europeiska logistiknätverken och innovation i "buy now pay later"-lösningen. Samt hitta nya tillväxtmöjligheter genom att stärka D2C-affären i flera kanaler.

Vi ser mycket fram emot att få fortsätta jobba med David Schröder i hans nya roll som COO efter hans enorma insatser som CFO, säger Christina Stenbeck.

Annons