Zalando utbildar alla sina anställda: ”Nytt sätt att tänka på”

"Det är mer än så".

E-handelsföretaget Zalando påminner ofta om hur de ständigt försöker att vara i framkant. Företaget jobbar dock inte bara för att Zalando, som sajt, ska tillfredsställa och möta kunden. Aktören tycker att det är lika viktigt att de anställda hänger med i utvecklingen av företaget och att de utvecklas själva i sitt arbete.

Som ett e-handelsföretag som fokuserar på att bli utgångspunkten för mode måste vi hålla jämna steg med den tekniska utvecklingen och se till att våra anställda har tillgång till den kunskap och verktyg de behöver, säger Lara Ruppertz, Lead Tech Academy på Zalando, i ett pressmeddelande.

Annons

Zalandos utveckling har påskyndats av digitaliseringen, menar bolaget. Mobiltelefoner har bland annat förändrat hur människor handlar mode idag, eller tar del av stylinginspiration.

Utmaningen för företag är att hålla jämna steg med tekniska innovationer och utvärdera hur de kan implementeras för att gynna verksamheten bäst. På Zalando vill vi se till att våra anställda har befogenhet att möta dessa uppgifter, skriver företaget.

Modejätten satsar hårt på att ge alla sina anställda, oavsett avdelning, möjlighet till utveckling. Till exempel, istället för att tillsätta en senior post, ges möjligheten att utvecklas till att matcha den efterfrågade kunskapen till en befintlig anställd.

På Zalando tror vi på "talangmobilitet" och ett långsiktigt engagemang för våra anställda. Den kompetens som en anställd har bör inte begränsa den till en viss uppgift eller jobb. Om efterfrågan på ett jobb dyker upp, eller om den anställdes intresse förändras, vill vi erbjuda dem möjligheten att uppgradera sina färdigheter och utvecklas till ett nytt område, säger Shamin Hassomal, Team Lead Leadership & Learning på Zalando.

På ett sätt, är det en del av vår deal - vi ger våra medarbetare chansen till att utvecklas och förväntar oss att de ska utnyttja dessa möjligheter. Zalando har förbundit sig att stötta all utveckling genom att erbjuda utrymme och de resurser som krävs. Utvecklingen inkluderar bland annat att skaffa kunskap om tekniska innovationer, men det är mer än så. För oss är utveckling ett nytt sätt att tänka på. Det handlar om att omfamna förändringar och ständigt öka din skicklighet för att möta nya krav och situationer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!