Zalandos konkurrent drar ner Kinnevik på börsen

Det svenska investmentbolaget Kinnevik föll blytungt under den inledande handeln på Stockholmsbörsen. Anledningen är att en av Zalandos största konkurrenter sänker sin helårsprognos för ebit-marginalen.

Kinnevik haft en stark uppgång på börsen under den senaste månaden men när handeln öppnade i morse var aktien ned över 8 procent. Bakgrunden är att brittiska e-handelsbolaget Asos, konkurrent till Kinneviks e-handelsbolag Zalando, sänkt sin helårsprognos för ebit-marginalen.

Bolaget räknar nu med en marginal på cirka 4,5 procent, från tidigare omkring 6,5 procent. Bakom den sänkta prognosen ligger en högre försäljningsmix från Storbritannien och Europa samt lägre detaljhandelsmarginaler och högre marknadsaktiviteter.

Annons

Känslig värdering

Men om Kinnevik föll i den inledande handeln, var det än värre för Asos. Efter att nyheterna om att bolaget sänkt sin marginalprognos för innevarande räkenskapsår nått marknaden, rasade aktien cirka 40 procent i torsdagens öppningshandel.

Kinnevikaktien har haft en skakig vår, efter årsskiftet föll aktien med nästan 19 procent innan den åter fick ett starkt uppsving den senaste månaden. Mycket tack vare Zalandos senaste kvartalsrapport. Men enligt aktiestrateger gör det faktum att Zalando ännu inte är noterat att värderingen är fortsatt svår och Kinnevikaktien instabil.

– För det första är det jättemånga som har köpt på sig Kinnevik eftersom aktien är på väg in i OMXS30, och den förändringen är redan intecknad. Aktien har varit omgiven av många rykten, som en eventuell notering av Rocket Internet i Tyskland, och värderingen är känslig, säger en aktiestrateg till Nyhetsbyrån Direkt.

Källot: Dagends industri, Avanza
På bild: Kinneviks VD, Lorenzo Grabau

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!