Zalandos kunder kan nu bli överraskade med en elleverans

Testar flera typer av fordon.

Modejätten och e-handlaren Zalando har nu bestämt sig för att testa leveranser med elfordon. Från och med idag, den 23 oktober, ska Zalandos kunder i Hamburg kunna få hem sina varor med ett elfordon.

Leveransen sker samma dag och en order lagd på morgonen levereras på kvällen mellan 19.00 och 21.00, med hjälp av ett eldrivet fordon. Totalt ska Zalando ha 24 fordon på vägarna i Hamburg och det är fyra olika varianter från Mercedes, Nissan, Renault och mikrolastbilar från märket ARI.

Annons

Det är alltså uppenbart ett test av hela ekosystemet kring elleveranser. Hamburg sägs även vara utvalt för sitt täta nätverk av laddstationer, totalt 600 stycken i stadsområdet.

Zalando arbetar med att utveckla hållbara lösningar för logistik. Den nya piloten i Hamburg är ytterligare ett viktigt steg på denna väg och vi är mycket glada över att kunna erbjuda kunder i Hamburg klimatvänliga tjänster, säger Christian Scheffler, direktör för premiumlogistik inom Zalando.

Först och främst är det Zalandos Plus-kunder i staden, som väljer leverans samma dag, som kommer att få sina order med elbil. E-handlaren meddelar dock att de även kommer att smyguppgradera vanliga kunder.

Det är inte bara Zalando Plus-kunder som drar nytta av tjänsten: under piloten överraskar Zalando kunder i Hamburg med så kallade "tysta uppgraderingar", där kunder får sina paket samma dag, meddelar e-handlaren.

Pilottestet med elleveranser kommer att pågå i tre månader.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!