Zalandos nya fysiska butik ska sälja E-handelsreturer

Nätbutiken Zalando, som till 36 procent ägs av svenska Kinnevik, planerar att öppna en outlet i tyska Frankfurt. Här ska e-handelsjätten sälja rabatterade skor och kläder samt returprodukter som inte längre går att sälja på nätet.

Zalandos nya 1 000 kvadratmeter stora outletbutiken ska enligt planerna öppnas någon gång under den kommande sommaren. Här ska man sälja rabatterade produkter, däribland returvaror som inte längre är i optimalt skick.

– Detta är ett bra komplement till vår vanliga verksamhet eftersom nästan varannan beställning hos Zalando kommer tillbaka igen, säger en talesman för e-handelsföretaget till den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Annons

Cool och chic

Förutom att Zalando planerar att sälja kläder och skor till kraftigt reducerade priser använder man sig även av begreppen ”cool” och ”chic” när man pratar om den nya butiken. Det här är blir den andra fysiska butiken för nätaktören.

E-handelsbolaget har nämligen redan en liknande butik i Berlin, men den är bara öppen för kunder som har handlat och registrerat sig online. Outleten i Frankfurt kommer däremot att vara öppen för alla.

Källa: FAZ

Annons