ZooZoo.com ska bli störst i Norden med nytt kapital

Nellygrundaren Jarno Vanhatapio får sällskap i sin senaste e-handelssatsning. Venture capital-bolaget Optimizer Invest går nu in som delägare i ZooZoo.com. Med investeringen planerar man att skapa Nordens största djurfoderbutik på nätet.

ZooZoo.com etablerades 2013 av entreprenören Jarno Vanhatapio, grundaren av modesajten Nelly.com. Affärsidén går ut att på skapa en e-handelsplattform för djurfoder och husdjurstillbehör och Jarno sa tidigt efter att han lämnat Nelly att han ville bygga upp ett nytt stort e-handelsbolag.

I media talades det om ett miljardbolag och det verkar finnas fler som tror på detta. Venture capital-bolaget Optimizer Invest meddelar nu att man går in som delägare i ZooZoo.com AB. Investeringen blir den femtonde i ordningen sedan bolaget bildades 2012 och målet är att skapa Nordens största djurfoderbutik på nätet.

Annons

– Tillväxtpotentialen för ZooZoo.com är stor. Vi ser stora möjligheter i en affärsidé som nu etableras på en marknad med outnyttjad köpkraft. Husdjursmarknaden växer kontinuerligt och dessutom är husdjursägare relativt okänsliga för konjunkturförändringar. Vi ser fram emot att vara med och bygga upp varumärket på både kort och lång sikt, säger Mikael Harstad, partner på Optimizer Invest.

Utomnordisk expansion

I dag erbjuder ZooZoo 250 varumärken och 7 500 olika produkter för hemleverans från ett eget lager. Plattformen fungerar även som en community för husdjursägare. Tillsammans med Optimizer Invest planerar man nu för en offensiv expansion som innefattar etablering på marknader utanför Norden.

– Jag ser mycket positivt på att få in Optimizer Invest som delägare. Deras team har unik kunskap och erfarenhet av onlineverksamhet som kommer att bidra till ZooZoo.coms framgång, säger Jarno Vanhatapio.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!