11 år på tronen – nu byter den nordiska e-handelsjätten VD

Ole Vinje går vidare.

Kompletts vd och koncernchef Ole Vinje har lett den norska e-handelsjätten i 11 år, men nu har han bestämt sig för att gå vidare till ett nytt uppdrag. Inom kort får han titeln Senior Vice President för investmentbolaget Canica, som för övrigt är majoritetsägare i Komplett.

"Har ibland varit krävande"

Under Ole Vinjes tid som Kompletts högste chef, har företaget vuxit till ett mångmiljardbolag med totalt tio e-handelsbutiker, samt 700 anställda på huvudkontoret i Sandefjord.

Annons
Annons

- De här åren har varit spännande, utmanande och ibland krävande, men med hjälp av duktiga medarbetare har Komplett blivit störst i Norden. Inte minst är jag stolt över kulturen vi har skapat. Nu ser jag fram emot nya uppdrag, säger Ole Vinje i ett pressmeddelande.

Den som tar över Ole Vinjes post hos Nordens största e-handelsaktör är Lars Olav Olaussen, som närmast kommer från en ledande tjänst inom försäljning på livsmedelsjätten Orkla. Han har tidigare också arbetat för Findus och för Procter & Gamble.

Ska ta Komplett till nya höjder

Han ser förstås fram emot sitt nya uppdrag, där han bland annat hoppas kunna bygga vidare på den trygga köpupplevelse som han menar att Komplett har byggt upp.

- Koncernen har en väldigt bra affärsmodell och har fått en ledande position i Norden. Jag ser fram emot att lära känna alla nya kollegor och att bidra till att vidareutveckla Komplett, säger Lars Olav Olaussen.

LÄS ÄVEN: Lämnar Komplett: "Mest nöjd med vår lönsamma tillväxt"

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!