140-åring lanserar digital pantbank: ”Så enkelt som möjligt”

Sefina Pantbank tar klivet online.

Det blir allt vanligare att vända sig till pantbanken för lite extra klirr i kassan. Stigande räntor, ökad inflation samt dyrare el- och matpriser har gjort att efterfrågan på att både sälja och köpa guld just nu är skyhögt. Något som landets pantbanker märker av.

Och precis som övriga världen, blir även pantbankerna digitala. Senast i raden är en rutinerad räv i form av Sefina Pantbank som nu valt att lansera en onlinevariant under namnet Digipant.

Annons

Ska finnas tillgängliga

Sefina Pantbank är en av Nordens största pantbanker med ett 20-tal butiker runt om i Sverige och har funnits sedan 1884. Efter lite drygt 140 år tar man alltså nu även klivet ut på nätet där man kommer att konkurrera med flera nystartade digital pantbanker.

Vi vet att det är många som inte bor i närheten eller har möjlighet att besöka någon av våra butiker. Syftet med Digipant är att vi ska finnas tillgängliga oavsett vart i landet man bor och därmed göra det så enkelt som möjligt för kunderna att belåna och sälja sitt guld direkt hemifrån, kommenterar Nils Klevmarken, vd på Sefina Pantbank.

LÄS ÄVEN: De tar panten online – ”kund köpte halva webbshoppen”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!