15-åringens e-handel på väg mot 5 miljoner i omsättning

"7 miljoner 2022".

I juni förra året kunde vi berätta om 14-åriga Estelle som startat en egen e-handel vid namn Estelle Equestrian. Hon hade dock hjälp av sin pappa Alex Nerö, som varit med i e-handelbranschen sedan långt tillbaka.

LÄS ÄVEN: E-handelsprofil och 14-åring släpper e-handel: ”Vi ska spräcka miljonen”

Annons

Estelle Nerö har nu hunnit fylla femton år och e-handeln växer även den, visar det sig. Efter en framgångsrik start under sommaren 2020 så håller man nu på att bygga både kontor och lager hemma på gården, allt dedikerat till den växande e-handeln.

Alex Nerö berättar för Ehandel att man under slutet av sommaren förra året sålde för 10 000 kronor i veckan helt utan någon direkt marknadsföring. Det var då man insåg att den nya e-handeln kunde flyga och man bestämde sig redan där och då för att skala upp verksamheten.

Hösten ökade det till 25 000 kronor i veckan och vi hade då fortfarande inga brandade egna produkter utan var mest inne på generellt mode med "equestrian"-tema, säger Alex Nerö.

Det var först när man satsade på sitt eget varumärke som försäljningen verkligen kickade igång.

Den riktiga tillväxten kom när vi började ta fram egna brandade kollektioner, något som fortfarande är i sin linda och som vi har stora planer för, säger Estelle Nerö.

Estelle Equestrian berättar att de i julas gick över en beräknad årsomsättning på 1,5 miljoner kronor. Och att de med egna produkter nu “snittar en bra bit över 2 miljoner”.

"Liten och medioker marknadsföringsbudget"

Den första miljonen spräcktes alltså snabbt för Estelle Equestrian. I år ligger siktet en bra bit över förra årets omsättning.

Med en väldigt liten och medioker marknadsföringsbudget avser vi nu att synas lite mer. Och ihop med våra egna produkter ska vi inom kort ligga över 5 miljoner i årsomsättning, berättar Alex Nerö.

Annons

Det enda som håller tillbaka tillväxten något är det faktum att Estelle förstås även måste fokusera på skolgången.

2022 siktar vi ännu högre men vår ambition får ligga lite i linje med vad Estelle kan och klarar av utan att skolan blir lidande. Vi har inte riktigt valt tillväxthastighet men om jag får gissa kommer vi accelerera och utöka personalstyrkan så över 7 miljoner 2022 är min plan, säger Alex Nerö.

Estelle berättar samtidigt vad planerna för skolan är.

Jag ska läsa ekonomi och bli e-handlare, säger hon.

Man kikar även på att ta bolaget utomlands men just nu ligger fokus på Sverige.

Jag ser att vi är en av de större aktörerna på marknaden om några få år, säger Alex Nerö och tillägger:

Att etablera oss i fler länder ligger i planen men just nu tycker vi det är bra att få rutiner och organisation på plats innan vi går utanför Sverige.

Annons