150-årigt varuhus öppnar e-handel i Sverige

"Har haft denna dröm i många år".

Köpenhamns svar på NK, anrika Magasin du Nord, fyllde 150 år förra året. Men det är aldrig för sent att satsa på någonting nytt, och nu meddelar företaget att det ska ta steget över sundet.

Bolaget kommer att öppna en e-handel på svenska, vilket bland annat Expressens nyhetssajt Dina Pengar rapporterat om.

Annons

Vi är så glada att äntligen ha möjlighet att öppna en svensk webbshop, som flyttar Magasin och alla våra danska, nordiska och internationella varumärken närmare våra svenska grannar. Vi har haft denna dröm i många år. I dag förverkligas drömmen och från hela Magasin vill jag passa på att säga: Välkommen till danska Magasin på svenska, säger Lise B. Thomsen, chef för e-handel och marknadsföring, i ett uttalande.

Kom tillbaka efter rekonstruktion

Enligt flera medier hade Magasin du Nord tidigare en svensk filial i Malmö, men den är numera stängd. Varuhuset befann sig för övrigt så sent som i våras i en rekonstruktion.

Tanken är att den nya nätbutiken, som ligger på domänen Magasin.se, ska omfatta både Magasins egna produkter och internationella varumärken.

Traditionellt har det varit en sanning att vi i Danmark älskar svenska märken. Med öppningen av Magasin.se hoppas jag att vi nu kan ge något tillbaka och därför har vi fyllt webbshoppen med många danska varumärken inom mode, accessoarer, skönhet, design och inredning, säger Lise B. Thomsen.

LÄS ÄVEN: Världskänt 170 år gammalt varuhus satsar på e-handel

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!