2 miljarder dollar på två år när Walmart rustar upp e-handeln

Under de senaste tre åren har detaljhandelsjätten investerat 2,7 miljarder dollar i sin e-handelsverksamhet, men man slår inte av på takten. Under de kommande två åren räknar man med att plöja in ytterligare två miljarder.

Världens största detaljhandelskedja har spenderarbyxorna på sig. Walmart har under de senaste åren satsat allt mer på sin e-handelsverksamhet och investerat stort för att stödja företagets växande online-verksamhet.

Tidigare har det pratats om att Walmart ska investera drygt 1,5 miljarder dollar under räkenskapsåret 2016, en siffra som nu ser ut att landa på blygsamma 900 miljoner dollar. Men innan 2017 är slut räknar Walmart med att ha investerat ytterligare 1,1 miljarder enligt Internet Retailer.

Annons
Annons

Något som innebär att detaljhandelsjätten kommer att landa runt 2 miljarder dollar under de kommande två åren, och totalt 4,7 miljarder perioden 2012-2017.

20 miljarder dollar i butikerna

Främst handlar det om en utbyggnad av teknik och infrastruktur, bland annat i form av nya distributionscentraler i och utanför USA. Bara under sommaren har Walmart öppnat tre nya e-handelslager i hemlandet, senast i raden en 111 500 kvadratmeter stor distributionscentral i Union City, strax söder om Atlanta

Nyligen passade man även på att rulla ut sin satsning på hämtstationer för livsmedelsvaror i större skala. En tjänst som gör det möjligt för kunden att lägga sin beställning av livsmedel och hushållsprodukter på nätet, och sedan hämta upp dem utan att lämna bilen.

Men det är inte bara på nätet det satsas stort. Under 2016 ska detaljhandlaren investera hisnande 11,5 miljarder dollar i sina fysiska butiker. 2017 slår man av på takten något då man endast planerar att spendera drygt 9,9 miljarder dollar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!