2000 personer blir utan jobb – ”ambitionen är att återanställa”

"En jobbig situation för alla".

Modejätten H&M meddelar att företaget permitterar 2000 medarbetare i Norge, av totalt 3223 anställda i landet vilket motsvarar cirka 62 procent av den totala personalsstyrkan. Det rapporterar den norska tidningen DN.

LÄS ÄVEN: H&M om butiksstängningarna: ”En extrem situation”

Annons

Företaget vill inte uppge hur situationen ser ut ekonomiskt för H&M i dagsläget.

När världen vi lever i förändras så dramatiskt är det tydligt att effekten på omsättningen också är dramatisk. Exakt hur mycket är svårt att säga, eftersom det varierar från dag till dag, säger Moritz Garlich, chef för Norge och Island på H&M.

Permitteringen gäller främst anställda i butik men berör även ett fåtal personer på logistikcentret. I dagsläget betyder detta inte att några H&M-butiker i Norge kommer att stängas.

Tyvärr ger dagens omständigheter oss inget annat val än att ta det här drastiska steget. Det är ett väldigt tufft besked att få och det är en jobbig situation för alla anställda och för företaget. Vår ambition är att vi ska återanställa alla så fort vardagen är tillbaka till det normala, säger Moritz Garlich.

Om myndigheterna anser att vi borde stänga butikerna så kommer vi att göra det.

För att minska risken för smittspridning har modekedjan infört ett antal åtgärder som bland annat avstängning av provrum i butikerna och borttagning av sminktester.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!