H&M om butiksstängningarna: ”En extrem situation”

"Utbetalning av löner blir direkt påverkad av detta".

Under helgen fick H&M Group stänga alla sina butiker i Polen, Spanien, Tjeckien, Bulgarien, Belgien och Frankrike, på grund av corona-situationen i Europa. Sedan förra veckan är företagets samtliga 181 butiker tillfälligt stängda i Italien, och i Grekland är ungefär häften av koncernens butiker stängda tills vidare.

LÄS ÄVEN: Just nu: H&M stänger butiker i 12 länder – ”har påverkats negativt”

Annons

H&M-gruppen följer situationen i världen och har valt att stänga tillfälligt i ytterligare fem länder; Österrike, Luxemburg, Bosien-Hercegovina, Slovenien och Kazakstan. Alla butiker i dessa länder håller stängt från och med idag.

När situationen var som värst hade H&M hela 334 butiker tillfälligt stängda i Kina. Nu är den siffran nere på 18 stycken från och med idag.

Det är en extrem situation och saker förändras dag för dag, timme för timme, skriver en presskontakt på H&M till Ehandel.

Får de berörda medarbetarna i dessa länder full lön under tiden som butikerna är stängda? 

För H&M-gruppen är säkerheten för våra kunder och anställda högsta prioritet och vi följer löpande utvecklingen och rekommendationer från myndigheter.

Dessa rekommendationer varierar beroende på land och vi följer de lokala lagar och förordningar som gäller när det kommer till beslut om att öppna eller stänga butiker samt utbetalning av löner för personal som blir direkt påverkad av detta.

Annons