250 000 flyttade varor senare – nu är Nordic Nests nya lager igång

"Har nu möjlighet att växa upp till en miljard i omsättning".

I torsdags efter lunch satte Nordic Nest sitt lager på en paus som skulle vara resten av den dagen samt den efterföljande fredagen. Planen var att under den tiden flytta hela lagret med varor, hyllor och annan inredning till företagets nya logistiklokaler. Arbetet engagerade hela företagets personalstyrka, som nu är uppe i 120 personer. Med gemensamma krafter lyckades de bland annat flytta 250 000 artiklar till den nya lokalen, som sedan i går är i full drift.

Klarade uppsatt deadline

Arbetet pågick även under helgen, men det var egentligen bara under torsdagen och fredagen som Nordic Nests lagerverksamhet var stängd för utleveranser.

Annons

Vi hade varit trångbodda länge och i februari gick vi ut med att vi skulle bygga ett nytt lager. Det stod klart den 1 oktober och då lade vi upp en ganska ambitiös plan för att genomföra flytten så snabbt som möjligt, berättar Nordic Nests vd Bank Bergström för Ehandel, när vi når honom på telefon.

Som tur är, menar Bank Bergström, var det inte speciellt långt till det nya lagret.

Nej, det ligger på andra sidan Kalmar kan man säga.

Det var ju bra att ni hann med detta innan Black Friday och julhandeln?

Ja, vi hade faktiskt satt en deadline tre veckor framåt i tiden och sagt att om vi inte hinner flytta innan dess så får det vänta till efter årsskiftet.

Flytt nummer tio i ordningen

Nordic Nest lovar sina kunder en leveranstid på 1-3 dagar, men brukar enligt Bank Bergström leverera på en till två dagar. Det innebär att de allra flesta av företagets kunder ska ha fått sina varor inom det lovade leveransfönstret trots att inga paket packades under en och en halv dag. Inga klagomål om förseningar har nått Nordic Nests kundtjänst, och Bank Bergström passar på att ge en eloge till sina medarbetare för de senaste dagarnas arbete.

Även om vi nådde vårt slutmål, det vill säga att ha det nya lagret redo till måndag morgon, så är det väldigt lite i den här processen som har gått exakt enligt plan. Men även om det har skett en del ändringar och det ibland har varit knapphändigt med information så har humöret varit på topp och alla har gjort sitt yttersta för att hjälpa till. Det är förstås riktigt roligt att se.

Annons

Nordic Nest, eller Design Online som bolaget tidigare hette, har haft en stadig tillväxt sedan starten. Det har fört med sig att företaget flera gånger har vuxit ur sina tidigare lokaler. Faktum är att den här flytten är den tionde i företagets historia.

LÄS ÄVEN: Designonline i ny flytt - bygger lager på 9 500 kvadrat

Hur länge klarar ni er med det här utrymmet?

Nu har vi har absolut möjlighet att växa upp till en miljard i omsättning. Dessutom har Kalmar kommun varit väldigt samarbetsvilliga så i fem år framåt har vi möjlighet att bygga ut på tomten bredvid lagret om vi skulle önska det. Att säga att vi aldrig någonsin kommer att behöva flytta igen är nog att ta i, men förhoppningsvis ska det räcka under överskådlig framtid.

Annons