Designonline i ny flytt – bygger lager på 9500 kvadrat

Tionden gången gillt.

Så sent som våren 2016 flyttade e-handlare Designonline in i nya lokaler i hemstaden Kalmar. Bolaget flyttade då för nionde gången sedan starten 2003.

LÄS ÄVEN: DesignOnline dubblar lagret vid företagets nionde flytt

Annons

Lager och lokal i samma byggnad

Men under de senaste tre åren har Designonline haft en stark tillväxt och därför behöver bolaget återigen nya lokaler. Nu meddelar e-handelsföretaget att det kommer att flytta in i nya lokaler under nästa år. Och planen är att stanna kvar i Kalmar.

- Vi är det bolag med absolut högsta kundnöjdhet i hela vår kategori, denna kundnöjdhet skapas av det fantastiska teamet som jobbar hos oss. Därför är det extra glädjande att kunna hitta en framtida lösning där vi kan behålla och utveckla teamet i Kalmar. Att kunna hålla ihop alla funktioner i bolaget på en plats, i samma lokal är en stor konkurrensfördel för oss, säger Designonlines vd Bank Bergström i ett pressmeddelande.

Den nya byggnaden kommer att rymma både lager och kontor, och ha en samlad yta på 9 500 kvadratmeter. Det innebär ett rejält hopp uppåt från det nuvarande lagret, som åtminstone inledningsvis hade en yta på 4 000 kvadratmeter.

Inget färdigt förslag men dock en första skiss av hur Designonlines kommande lager kan se ut

Ska skicka till alla 70 marknader

Tanken är att det nya lagret ska fungera ihop med Designonlines kommande expansion. Från den nya byggnaden planerar företaget att kunna leverera till alla sina 70 marknader.

Från Kalmar kommuns sida är man nöjd med att Designonline väljer att fortsatt satsa i staden.

- Designonline är ett viktigt företag i Kalmar. De har vuxit mycket vilket skapat både jobb och tillväxt. Vi är glada för att man även framåt väljer att expandera i Kalmar, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande.

Planeringen av den nya byggnaden uppges vara i full gång. Bygget ska påbörjas i början av nästa år och till hösten 2019 är det dags för inflyttning.

Annons

LÄS ÄVEN: Designonline om hur de sprängde 200 miljoner

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!