250 sökande till sex platser på ny e-handelsutbildning

Den nyligen lanserade utbildningen Digital Business Innovator fick på sex veckor 250 sökande till totalt sex platser.

I februari sker den första starten av iStones e-handelsutbildning Digital Business Innovator. Under tolv månader får deltagarna varva teori och praktik för att vid kursens slut kunna fungera som “fullfjädrade konsulter inom digital handel".

Även om kursen nu går av stapeln för allra första gången, ska intresset för att delta ha varit stort. Under sex veckor anmälde 250 personer sig till utbildningen, något som iStone ser som positivt.

Annons

- Att få denna respons är ett tydligt kvitto på att intresset för branschen ökar lavinartat samtidigt som vi hittat rätt koncept. En tydlig feedback vi fått från kandidaterna är att sammanhanget vi erbjuder i kombination med formatet är väldigt unikt. Vi lägger stora resurser internt på att fylla programmet med relevant innehåll för att kandidaterna så fort som möjligt ska få kunskapen de behöver för att lyckas, säger Oscar Tryvall, ansvarig för traineeprogrammet.

Men de flesta som ansökt till traineeprogrammet lär bli besvikna. Till starten i februari har sex personer antagits, och det är ändå en mer än de fem som var tänkta från början.

- Intresset var bra mycket större än vi hade väntat oss, så vi valde att starta med 6 personer i första omgången och har siktet inställt på att fördubbla antalet till nästa omgång som startar i september.

Planerar utökning till fler städer

I förra veckan berättade vi att Borås har fått en ny eftergymnasial utlbildning inom e-handel och förhoppningen är att den ska stärka Borås position som svenska e-handelsnav.

Och fler städer verkar ha ett intresse av att stärka kompetens för framtidens digitala handel. iStones traineeprogram finns för närvarande i Stockholm, Göteborg och Jönköping, men vid nästa kursstart i september kommer traineeprogrammet även att erbjudas i Helsingborg och Malmö. 

- Efterfrågan av kompetens inom e-handel ökar ständigt och även om vi ser att antalet utbildningar blir fler finns det fortfarande ett gap mellan utbildning och arbetsliv då området är krävande och varje verksamhet är unik på sitt sätt. Målet med vårt program är att vara en förlängning av dessa utbildningar och ett alternativ för individer med tidigare erfarenhet som önskar en språngbräda i karriären. Nu ser vi fram emot att välkomna våra första traineer i februari, säger Oscar Tryvall.

Annons