300 miljoner till Florida efter skattedeal med Amazon

Nyligen erbjöd sig Amazon att bygga distributionscentraler i Florida i utbyte mot skattelättnader. Något som delstaten inte alls nappade på, åtminstone inte till en början. Nu är parterna dock överens och Amazon ska nu bygga nya anläggningar i staten för 300 miljoner dollar.

För en dryg månad sedan avvisade Floridas Guvernör, Rick Scott, Amazons erbjudande om att bygga distributionscentraler i delstaten i utbyte mot att e-handelsjätten under en tid skulle slippa betala moms på sin försäljning.

Amazon har tecknat liknande överenskommelser med flertalet stater runt om i landet men Guvernör Scott tackade vänligt men bestämt nej med motiveringen att nätjätten kommer så småningom, även utan en skattedeal.

Annons

3000 nya jobb

Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Nu har de båda parterna kommit överens och Amazon säger nu att man kommer att spendera 300 miljoner dollar på att bygga nya anläggningar i staten, något som kommer att leda till drygt 3000 nya jobb.

När Amazon kommer att börja betala moms i delstaten vill varken nätjätten eller Florida kommentera. Amazons vd för global public policy, Paul Misener, säger dock att man kommer fortsätta jobba för att få genom den nya skattelagen, Marketplace Fairness Act, som senaten röstade genom för en tid sedan.

Källa: Internet Retailer

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!