DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

5 saker du kan göra för att bekämpa prokrastinering

I förberedelse inför den 6 september - Fight Procrastination Day

Skjuter du också upp saker och tänker att det gör jag sen? Då är du inte ensam! De allra flesta av oss har säkert fastnat i Instagram-flödet, klickat vidare på nästa konto genom någon kommentar och sedan helt plötsligt har man kollat på en bild av ett ägg, som nu dessutom sägs vara den mest gillade bilden i världen.

Inom e-handelsvärlden händer det mycket hela tiden och även om det är det som gör branschen så spännande så kan man också lätt bli överväldigad. Oavsett vilken jobbroll man besitter så är där mycket som ska göras och det finns hela tiden nya saker att lära sig för att utvecklas.

Annons

Vi är nog alla skyldiga till att skjuta upp saker oavsett om det är under arbetstid eller privat och detta har även blivit uppmärksammats med en egen dag, Fight Procrastination Day, som är den 6 september. Dagen är till för att uppmana oss att ta tag i vårt prokrastinerande och göra någonting åt det. Vem som skapade dagen är oklart, vet du får du gärna dela med dig. I förberedelse inför den 6 september så kommer här en lista på saker man kan göra för att kämpa emot den jobbiga känslan av att vilja skjuta upp viktiga saker.

  1. Inse att du skjuter upp saker– detta är en klassiker, för att kunna bemöta problemet så måste vi först erkänna för oss själva vad vi gör fel.
  2. Prioritera - skriv en lista över de sakerna som du vill få gjorda eller börja göra inom det närmaste året och lista dem efter prioritering. Börja sen med det viktigaste och fokusera på det till 100% för att undvika att bli överväldigad.
  3. Bara gör det– låt inte tankarna ta över. Tankar kommer och går och många av oss är experter på att övertala oss själva till varför vi inte ska göra något. Men istället för att lyssna på de tankarna så gör bara slag i saken och följ punkterna på din lista.
  4. Tänk på konsekvenserna – skriv ner vad konsekvenserna blir av att du inte gör det som du tidigare har bestämt att du ska göra. När motivationen tryter, ta då fram listan och läs den högt för dig själv.
  5. Fokusera på det positiva - ju mer du gör desto mer kommer ditt självförtroende att öka. Att bocka av saker på ”To Do”-listan bidrar till en känsla av prestation. Fokusera på de positiva sakerna som kommer att bli resultatet av allt du tar tag i.

Vad skjuter du upp? Är det att möta branschkollegor, diskutera utmaningar och byta erfarenheter? I så fall kan du lösa det nu med en gång genom att boka en biljett till något av våra Emeet-event som äger rum i höst. Först ut är Emeet Göteborg den 12 september – boka här. Alla våra Emeet-event är gratis för e-handlare och upplägget är en så kallad unconference där ni deltagare sätter agendan för dagen. Vill du läsa mer om konceptet så kan du göra det här: Vad är Emeet?

Klicka här för att se alla våra kommande event.

Annons