700 miljoner i tillväxt – här byggs Boozts nya lager

23 000 nya kvadratmeter.

Nyligen rapporterade Boozt att deras omsättning hade nått över en miljard bara under det fjärde kvartalet förra året. För helåret kom omsättningen upp i 3,4 miljarder kronor, vilket innebär en ökning på 23 procent. Även på resultatsidan gjordes stora framsteg.

LÄS ÄVEN: Boozt stängde av 9000 kunder - ökade tvåsiffrigt

Annons

Men än så länge har vi av allt att döma bara sett början. Modeföretaget planerar för fortsatt tillväxt och för det behövs förstås en utökad logistikyta. Som vi tidigare har berättat har bolaget slutit ett nytt avtal med sin hyresvärd Catena om utökad lageryta i Ängelholm.

LÄS ÄVEN: Här bygger modejätten ut - ny lagersatsning för 193 miljoner 

Bygger ut igen om ett par år

Nu har det nya lagret, som ska ligga precis intill Boozts befintliga lager, börjat ta form.

Ja, vi har tillsammans med Catena börjat bygga det nya lagret eftersom vi inom ett till två år kommer att ha ont om plats i det existerande lagret. Den nya lagerbyggnaden ska säkra att vi har kapacitet nog att hantera den förväntade tillväxten som de senaste åren legat på i genomsnitt 700 miljoner per år, och vi förväntar oss att den fortsatt kommer att ligga på samma nivå, säger Anders Enevoldsen, kommunikationschef på Boozt, till Ehandel.

Den nya byggnaden är på cirka 23 000 kvadratmeter och när den är klar kommer Boozt att ha en samlad lageryta på 66 500 kvadratmeter i Ängelholm.

Vår vision är att bli kvar i samma område och att fortsätta vår expansion ytterligare om några år igen, avslutar Anders Enevoldsen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!