Här bygger modejätten ut – ny lagersatsning för 193 miljoner

Har slutit långsiktigt avtal med Catena.

Den svenska modejätten på nätet, Boozt.com, har slutit ett avtal med Catena, som investerar 193 miljoner kronor i en ny logistikanläggning i E-city Engelholm. Lagret är på 22 800 kvm och ligger i anslutning till Boozts nuvarande lager.

I enlighet med den redan befintliga anläggningen, kommer även den nya byggnaden att inhysa automatiserade lagerlösningar.

Annons

Lager och logistik är centrala delar i vår affärsmodell och genom samarbetet med en kompetent aktör som Catena ökar möjligheterna att nå de högt ställda mål vi har, säger Niels Hemmingsen, COO på Boozt.

LÄS ÄVEN: E-City vill bygga ut med nytt lager – siktar på 22 000 kvm

Avtalet löper över elva år och fyra månader och har ett beräknat driftsöverskott på runt 12 miljoner kronor per år.

Bolag i framkant

Anläggningen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och en solcellsanläggning med en effekt om 255 kW ska installeras på taket.

Satsningen befäster E-city Engelholm som ett utmärkt läge för e-handel och vi är glada och stolta över att ta nästa steg tillsammans med Boozt, ett bolag i framkant som delar våra ambitioner om att utveckla moderna logistikanläggningar som är både effektiva och hållbara, säger Catenas regionchef Göran Jönsson.

LÄS ÄVEN: Här är AutoStores nya robotar: ”Snabbare och mer energieffektiva”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!