Search
Close this search box.
ANNONS

AI:n som skriver e-handelstexter tar in 12 miljoner kronor

AI:n som skriver e-handelstexter tar in 12 miljoner kronor
Teamet bakom Textual
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Ska lanseras till Shopify, Magento och WooCommerce.

ANNONS

I mars fรถrra รฅret berรคttade vi om en ny tjรคnst som automatiskt skulle skriva e-handlarnas produkttexter. Med hjรคlp av en nytuvecklad AI-motor ska den svenska tjรคnsten Textual drastiskt reducera den tid det tar fรถr nรคtbutiker att ta fram innehรฅll till nya sajter, pรฅ andra sprรฅk.

Lร„S ร„VEN: Ny e-handelstjรคnst lรฅter datorn skapa ditt content

Fรถretaget kan vara nรฅgot pรฅ spรฅren, eftersom man nu har fรฅtt in 12 miljoner kronor i nytt kapital. Bland investerarna finner vi e-handelsveteranen Alexander Hars, grundarna bakom Mat.se och riskkapitalbolaget Wellstreet.

Vi frรฅgade Textuals grundare, Henrik Gemoll, vad de planerar att anvรคnda pengarna till.

- Vi kommer att storsatsa pรฅ att stรคrka teamet fรถr att kunna komma igรฅng med fler kunder, samt expandera till nya marknader. Vi jobbar nu pรฅ att lansera integrerade moduler till nรฅgra av de stora globala e-handelplattformarna som Shopify, Magento och WooCommerce dรคr det finns ett stort behov fรถr en tjรคnst som vรฅr fรถr att effektivisera produktlรคggning ytterligare, sรคger Henrik Gemoll.

Innan รถversatte ni 7 sprรฅk, nu รคr ni uppe i 14. ร„r planen alla sprรฅk?

- Vรฅra lingvister jobbar hela tiden med att addera fler sprรฅk. Idag har vi stรถd fรถr 14 sprรฅk och om ett par veckor sรฅ blir arabiska vรฅrt 15:e. I och med detta tรคcker vi รถver 4 miljarder mรคnniskor med de sprรฅken vi erbjuder. Framรถver fรถljer vi kundbehoven och lรคgger till de sprรฅk som efterfrรฅgas.

Utรถver att producera produkt- och kategoritexter sรคgs Textual รคven vara bra pรฅ att skapa texter fรถr digitala annonser, SMS-utskick och nyhetsbrev.

Nรคr vi fรถrst skrev om fรถretaget kommunicerades det att tjรคnsten frรคmst inriktade sig pรฅ modebranschen.

Stรถdjer ni fler branscher รคn mode nu?

- Vi har inga begrรคnsningar i vilka branscher eller vertikaler vi kan jobba med. Dรคremot har vi i startgroparna valt att prioritera stรถd fรถr allt frรฅn klรคder, skor, smycken, mรถbler, lampor och รถvriga textiler. Vi jobbar kontinuerligt med att addera fler vertikaler och prioriteringslistan รคndras beroende pรฅ vilka stora kunder som gรฅr live med oss fรถrst, sรคger Henrik Gemoll.

Hur mรฅnga e-handlare anvรคnder er tjรคnst idag?

- Vi har byggt tjรคnsten tillsammans med en handfull handlare - allt frรฅn smรฅ e-handlare i Sverige till nรฅgra stora globala spelare. Vilka som anvรคnder Textual รคr inget vi kan kommentera i dagslรคget.

Dela artikeln: