Search
Close this search box.
ANNONS

Adlibris ger kunderna sorgligt besked - hinner ej leverera

Adlibris ger kunderna sorgligt besked - hinner ej leverera
Ledsna miner hos Adlibrisgruppens kunder
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Fler bestรคllningar รคn fรถrvรคntat.

ANNONS

Redan i fredags kunde vi berรคtta att Adlibris hade fรฅtt kritik fรถr sena leveranser pรฅ bland annat sin Facebook-sida. En del kunder hade vรคntat pรฅ sina paket sedan Black Friday. Frรฅn e-handlarens sida menade man dock att problemen, รฅtminstone delvis, berodde pรฅ att fรถretaget hade fรถrlรคngt sina leveranstider och inte tillrรคckligt tydligt lyckats kommunicera ut det till sina kunder.

Lร„S ร„VEN:ย Fรถrlรคngde leveranstiden infรถr julen - kritiseras fรถr fรถrsening

"Jobbar pรฅ fรถr fullt"

Men med bara nรฅgra dagar kvar till julafton verkar problemen ha vuxit i storlek. Pรฅ Adlibris Facebooksida strรถmmar det in kommentarer frรฅn besvikna kunder som handlat hos bland andra Adlibris och Bamba.se men fortfarande vรคntar pรฅ sina utlovade julklappsleveranser.

Adlibris har svarat pรฅ kritiken i ett Facebook-inlรคgg, dรคr det bland annat framgรฅr att alla paket faktisktย inte kommer att hinna fram i tid.

- Vi รคr medvetna om att ni รคr flera som vรคntar pรฅ fรถrsenade paket och vi beklagar detta! Vi jobbar pรฅ fรถr fullt fรถr att fรฅ ivรคg alla bestรคllningar innan jul. Skulle det vara sรฅ att vi trots allt inte hinner leverera just ditt paket sรฅ hรถr vi av oss till dig per mail och meddelar detta, skriver fรถretaget.

Black Friday blev stรถrre รคn fรถrvรคntat

Problemen verkar รคven gรคlla Kรถkets Favoriter, som ocksรฅ ingรฅr i Adlibrisgruppen. Till en del av dem som har lagt bestรคllningar pรฅ sajten har fรถretaget skickat ut ett mejl med fรถljande information:

- Fรถrsรคljningen har รถkat sรฅ pass mycket de senaste veckorna att vi pรฅ Kรถkets Favoriter kommit efter i vรฅr logistik. Black Friday och julen innebรคr hรถg fรถrsรคljning och รคr nรฅgot vi planerar och fรถrbereder fรถr bland annat med utรถkad personalstyrka. I รฅr var antalet bestรคllningar vรคldigt mรฅnga fler รคn vi fรถrutspรฅtt. Vi har tagit in ytterligare personal, men trots vรฅra anstrรคngningar har vi nu tvingats konstatera att vi har bestรคllningar frรฅn ett antal av vรฅra kunder som vi inte kommer hinna leverera fรถre jul.

"Extremt hรถg belastning"

De kunder som alltsรฅ gรฅr miste om sina julklappar frรฅn Kรถkets Favoriter har kompenserats med en kod som ger 20 procents rabatt vid ett framtida kรถp. De fรถrsenade varorna kommer trots fรถrseningen att skickas ut.

-ย Antingen sรฅ vรคljer du att inte hรคmta bestรคllningen frรฅn utlรคmningsstรคllet, den kommer att skickas tillbaka till oss efter 14 dagar (utan kostnad fรถr dig). Alternativt sรฅ hรคmtar du ut bestรคllningen frรฅn utlรคmningsstรคllet och kontaktar sedan vรฅr kundservice som hjรคlper dig med returetikett. Vi skulle dock vilja upplysa om att vi just nu har en extremt hรถg arbetsbelastning pรฅ vรฅr kundservice med lรฅnga svarstider, skriver fรถretaget.

Ehandel.se har sรถkt Adlibrisgruppen fรถr en kommentar.

Dela artikeln: