Förlängde leveranstiden inför julen – kritiseras för försening

"Vi försöker vara så tydliga vi kan".

Böcker brukar rankas som en av de mer populära varorna att ge bort i julklapp. I år är inget undantag och hos Adlibris rullar beställningarna just nu in i en rasande takt.

För två år sedan var e-handelsföretaget våghalsigt nog att lova leverans den 23 december för varor som beställdes så sent som den 22 december, men i år verkar bolaget ha valt en lite säkrare väg. Inför julhandeln har bolaget nämligen angett förlängd leveranstid på sin sajt, vilket innebär att de vanliga frakttiderna inte gäller just nu.

Annons

LÄS ÄVEN: Adlibris löfte: Beställning den 22:a och leverans den 23:e

När leveransen sker beror på vilken vara det handlar om. När Ehandel.se tittar runt på Adlibris sida framgår det att produkter kan ha "leverans inom 1-9 vardagar" eller "leverans senast onsdag (19/12)".

"Ska skicka till förväntansfulla mottagare"

Tilltaget, som alltså är tänkt att underlätta för kunderna, har dock mötts av en del kritik. Vissa kunder uppfattar det helt enkelt som att varorna är försenade, vilket de också verkar ha varit i en del fall.

- Enligt er hemsida är leveranstiden 1-2 resp 2-5 dagar om jag beställer nu. Lade beställningen 23/11. Då borde mitt varit levererat för länge sen, skriver en person i ett Facebook-inlägg riktat till Adlibris.

- Detta är julklappar som jag skall slå in, paketera om och skicka till förväntansfulla mottagare. Det kommer att fungera om jag får paketet i dag men vad gör jag annars? undrar en annan person i samma forum.

Enligt Adlibris informationschef Linnéa Wiklund ligger dock företaget bra till inför årets jul.

- Vi har förlängt våra leveranslöften inför jul vilket vi märker gör att kunder kan uppleva att en order är försenad i och med att det tar längre tid än normalt. Men vi försöker vara så tydliga vi kan mot kunder med när deras leverans kan väntas komma, skriver hon i ett sms till redaktionen.

LÄS ÄVEN: Fullt upp i Adlibris tomteverkstad

Annons

Annons