Åhléns e-handel ökade med nära 100 procent

Handelskoncernen avslöjar siffrorna från 2018.

Axel Johnson delger i dag sina siffror från verksamhetsåret 2018. Koncernen äger bland annat bolagen Åhléns och Kicks samt är delägare i Martin & Servera (70%), Axfood (50,1%) och Dustin (26%). I princip alla satsar numera stenhårt på e-handeln. Dustin är dock förstås en e-handlare i grunden.

Omsättningen för hela Axel Johnson steg till 82,3 miljarder kronor under förra året, jämfört med 77,2 miljarder 2017. Årets resultat blev drygt 3 miljarder kronor.

Annons
Annons

- Det är med stolthet jag konstaterar att Axel Johnson återigen rapporterar god tillväxt och ett mycket bra resultat, säger koncernchefen Mia Brunell Livfors i en kommentar till rapporten.

"Är inne i en tuff omställning"

Flera av bolagen har vi redan rapporterat siffrorna ifrån men Axel Johnson bjuder på en del nytt. Bland annat konstaterar de att Åhléns e-handel ökade med 94 procent, men företaget gör samtidigt ett negativt resultat.

- Detaljhandeln är inne i en tuff omställning och Åhléns uppvisar negativt resultat även detta år, men omsättningen ökade och e-handelsförsäljningen växte med 94 procent. City-varuhusen i Stockholm och Göteborg har renoverats och tre nya Åhléns Outlet-butiker har öppnats under året, skriver koncernen.

LÄS ÄVEN: Twilfits första återförsäljare genom tiderna - Åhléns

Åhléns omsättning landade på 4,8 miljarder kronor med ett minusresultat på 131 miljoner. Axfood och Dustin drar dock in 2 miljarder respektive 385 miljoner.

- Axfood och Dustin uppvisar sina bästa resultat hittills, och samtliga koncernbolag ökar sin omsättning jämfört med föregående år.

LÄS ÄVEN: Åhlens ska lansera en marknadsplats på nätet

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!