Alexander Olsson slutar som VD för Animail

Hänvisar förfrågningar till Vetzoos vd Lars Martin Norviit.

I början av november förra året köptes e-handeln Vetzoo upp av den finska koncernen Musti Group, och mindre än två veckor senare var det dags för konkurrenten att gå samma öde till mötes.

LÄS ÄVEN: Animails vd om att slås ihop med konkurrenten

Annons

Meningen var att de forna konkurrenterna skulle fortsätta att verka sida vid sida, även om planen också var att man skulle hitta skalfördelar genom det nya upplägget.

- Vetzoo och vi har under flera år tillsammans drivit på online-segmentet i vår bransch, att vi nu är i samma familj känns bara väldigt kul och vi kan garanterat lära oss mycket av varandra, kommenterade Animails vd Alexander Olsson då affären i ett mejl till Ehandel.se.

Inte längre kvar i bolaget

Nu kan vi avslöja att Alexander Olsson har lämnat rollen som vd för Animail. Om man kontaktar honom via mailen får man följande autosvar:

- "Thank you for your email. I'm no longer working at Animail", följt av en hänvisning till Lars Martin Norviit som nås på en animail-adress. 

Lars Martin Norviit är sedan tidigare vd för Vetzoo, och verkar alltså nu ha tagit över ansvaret för Animail. Enligt uppgifter till Bolagsverket ska dock Alexander Olsson ha lämnat över vd-tjänsten till en Gustav Niblaeus. Vi kan också konstatera att både Animail och Vetzoo finns kvar som separata nätbutiker.

LÄS ÄVEN: Vetzoo-grundaren om affären: "Det känns superbra"

"Kändes som att vi gick i mål"

I ett sms till Ehandel.se skriver Alexander Olsson att han egentligen sade upp sig redan i slutet av förra året, men att han lämnade Animail först vid påsk. 

- Jag har varit sugen på något nytt under en period och i och med försäljningen så kändes det lite som att vi gick i mål med Animail och mycket av det som teamet skapat de senaste fyra åren, skriver han.  

Annons

Alexander Olsson har avböjt att kommentera vad han ska göra härnäst. Ehandel.se har även sökt Lars Martin Norviit för en kommentar.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!