Vetzoo-grundaren om affären: ”Det känns superbra”

Har funderat på att sälja sedan i våras.

Tidigare i dag kunde vi berätta att e-handelsföretaget Vetzoo har sålts till det finska djurfoderbolaget Musti ja Mirri, som sedan tidigare driver bland annat Arken Zoo.

"Finns många möjliga synergieffekter"

För Ehandel.se berättar Lars Martin Norviit att Vetzoo har funderat sedan i våras på hur de ska gå vidare. Bolaget hade haft en fin utveckling de senaste åren och nu stod det mellan att köra vidare på egen hand och att hitta en bra samarbetspartner.

Annons

- Det känns superbra. De är ju mycket större än oss och kommer att kunna hjälpa oss att växa vidare. Så det är riktigt kul, och jag ser även väldigt mycket fram emot att få jobba ihop med David Rönnberg, säger Lars Martin Norviit om beslutet att sälja Vetzoo.

Att valet föll på just Musti ja Murri, beror enligt Norviit på att det är ett bolag som besitter både resurser och rätt know-how.

- Tanken är att driva Vetzoo vidare i sin nuvarande form, samtidigt som vi kan utnyttja de fördelar som vi får med Musti. Det finns många möjliga synergieffekter, och de har massor av kunskap som vi kan ha nytta av.

Ska samarbeta med svensk e-handelsprofil

Som vi tidigare har berättat lanserades Vetzoo tidigare i år i Norge, och med nya resurser i ryggen kan man förstås tänka sig att fler länder står på tur. När det i så fall blir av återstår dock att se.

- Det är en diskussion vi får ha tillsammans med Musti, säger Lars Martin Norviit.

Annars känns det ju som att Finland ligger nära till hands?

- Vi har tidigare kikat på Finland och Danmark, men det finns inga sådana beslut. Vi får som sagt diskutera detta med vår nya ägare.

David Rönnberg tillträdde nyligen som vd för Musti ja Mirri. Han har tidigare haft motsvarande post på Indiska och Brandos, samt varit nordisk vd för Internetstores, där bland annat Addnature och Bikester ingår.

Annons

Annons