Amazon Fresh allt närmare lansering i Tyskland

Enligt källor i tysk press kan Amazon Fresh rullas ut i ett antal tyska städer under 2016.

Amazons leveranstjänst för färska dagligvaror, Amazon Fresh, finns sedan ett par år tillbaka tillgänglig i ett antal amerikanska städer. I flera år har det florerat rykten om en expansion av tjänsten till Europa, men hittills har Amazons matleveranser på den här sidan Atlanten handlat om att det på vissa håll i Storbritannien går att beställa ett urval av kylda och frysta matvaror via tjänsten Prime Now.

Nu verkar det dock som att Amazons näst största marknad, Tyskland, har en snar Amazon Fresh-lansering att se fram emot. Enligt uppgifter i den tyska tidningen Die Welt finns tecken på att något kan vara på gång i Frankfurt, Köln och Hamburg, men kanske framför allt i München där Amazon har hyrt någon form av hall med en yta på över tusen kvadratmeter.

Annons

- Jag antar att Amazon Fresh kommer att starta i åtminstone en tysk storstad under det här året, säger den kända handelsexperten Gerrit Heinemann till Welt.

Hårt slag mot tyska aktörer

Om, eller kanske snarare när, Amazon börjar leverera dagligvaror i Tyskland kommer det att innebära ett hårt slag mot landets livsmedelskedjor, tror en konkurrent på området som Die Welt har pratat med.

- Vi är inställda på att Amazon Fresh lanseras i två eller tre tyska regioner inom kort.

Amazon i Tyskland har inte kommenterat uppgifterna.

Annons