Amazon Fresh på väg att lanseras i Storbritannien

E-handlaren ryktas rulla ut sina dagligvaruleveranser i Storbritannien inom några veckor.

Det har länge ryktats att Amazons leveranstjänst för färska dagligvaror, Amazon Fresh, ska vara på väg att lanseras i Europa. Senast surrades det om Tyskland men nu ser det ut som att Storbritannien kommer att hinna före.

Amazon har så smått testat att leverera ett urval av kylda och frysta matvaror via tjänsten Prime Now i Birmingham och London och enligt sajten ReCode är en lansering av Amazon Fresh i landet nu nära.

Annons

E-handlaren ska enligt flera källor ha experimenterat med dagligvaruleveranser i London sedan en tid tillbaka och Amazon tros vara på väg att rulla ut tjänsten inom några veckor.

En långsam expansion

E-handelsjätten har länge sneglat på dagligvaruhandeln men Amazon Fresh, som lanserades i Seattle redan 2007, har inte expanderat i någon vidare hög takt.

Tjänsten är idag endast tillgänglig i utvalda delar av staterna Washington och Kalifornien samt i New Jersey, New York och Philadelphia som stod för den senaste expansionen för drygt 18 månader sedan.

Amazon slöt i början av året ett avtal med Morrison, en av Storbritanniens största dagligvarukedjor. Något som innebär att Amazon nu har möjligheten att leverera livsmedel och andra typer av varor över hela landet via kedjans butiker.

Måste ändra sin prismodell

Men det finns de som tror att Amazon Fresh måste ändra sin modell för att få fäste i Storbritannien. För att kunna ta del av tjänsten i USA räcker det nämligen inte med ett Prime-medlemskap för 99 dollar om året.

Då krävs det en uppgradering av medlemskapet till Prime Fresh. Något som innebär att det kostar 299 dollar per år och det är en alldeles för hög kostnad enligt vissa.

– Amazon Fresh är en bra tjänst, men inte så bra att den motiverar en extra kostnad på 200 dollar jämfört med ett Prime-medlemskap, säger Keith Anderson, VD för analysbyrån Profitero.

Annons
Annons