Amazon backar inte för Brexit – anställer 1 000 till i UK

Amazon UK tillbakavisar uppgifter om att Brexit skulle påverka e-handlarens planer i Storbritannien.

Enligt uppgifter från nyhetskanalen CNBC kunde Amazons planer på att anställa 2 500 personer till expansionen i Storbritannien läggas på is i samband med Brexit. Anledningen var att det skulle bli svårare för företag i Storbritannien att anställa billigare arbetskraft från andra EU-länder, samt att kunder i andra europeiska länder kan tänkas göra färre köp från Storbritannien när det tillkommer kostnad för tull. Något som Esa Tielinen på Bring också har varit inne på.

"Försäljning i linje med förväntningar"

Nu meddelar dock Amazon UK att försäljningen inte har påverkats av Brexit hittills och att expansionsplanerna i Storbritannien inte alls är nedlagda. Tvärtom ska företaget anställa ytterligare 1 000 personer utöver de 2 500 som tidigare meddelats, rapporterar Reuters. Den nya rekryteringsplanen omfattar nyanställningar i bland annat kundtjänst, lager, huvudkontor och inom Amazon Web Services.

Annons

- Vår försäljning ligger i linje med förväntningarna. Vi fortsätter som vi hade tänkt och har inte plötsligt tänkt ut nya planer, säger Doug Gurr, UK Country Manager för Amazon.

När de tusen nya tjänsterna har tillsatts i slutet av året kommer Amazon att vara uppe i 15 500 heltisanställda medarbetare i Storbritannien. Hur Brexit påverkar företaget på längre sikt får framtiden utvisa.

- Det vi har sagt till våra team är att vad vi vet ändras ingenting. Vi är i dag fortfarande medlemmar i EU och vi kommer att fortsätta att jobba efter de förutsättningarna, säger Doug Gurr.

Annons