Amazon ger sig in i megaaffären – vill köpa 60 procent

Tänker inte ge sig utan kamp.

När vi nyligen rapporterade att miljardköpet var nära - det vill säga att den gigantiska detaljhandelskedjan Walmart såg ut att lägga vantarna på majoriteten av indiska Flipkart - såg det ut som att affären i det närmaste var klappad och klar.

Eftersom Walmarts ledning var beredd att kasta in motsvarande över 100 miljarder kronor i potten, verkade den andra intressenten - Amazon - ha tappat intresset för att medverka i affären.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Megaköpet nu nära - över 100 miljarder kronor

Så var det inte, visar det sig nu. Enligt den amerikanska TV-kanalen CNBC har nämligen Amazon lagt ett nytt bud som ska gälla 60 procent av det indiska e-handelsföretaget. CNBC rapporterar att Amazons plan ska vara att slå ihop Flipkart med sin egen verksamhet.

Ingår "breakup"-avgift på 18 miljarder

Hur många miljarder Amazons bud är på förtäljer inte historien, men CNBC menar att det troligtvis ligger i linje med de 12 miljarder dollar som Walmart har sagt sig vara redo att betala för 80 procent av företaget.

I Amazons erbjudande ingår även en så kallad "breakup fee" på två miljarder dollar, det vill säga nära 18 miljarder svenska kronor. Den skulle Flipkart få behålla även om en påbörjad affär inte skulle kunna slutföra, till exempel för att den inte hade godkänts av Indiens konkurrensmyndighet. Frågan är dock om det kommer att räcka. Enligt CNBC tror flera e-handelsexperter nämligen mer på Walmarts bud.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!