Megaköpet nu nära – över 100 miljarder kronor

Detaljhandlaren nära sitt livs största e-handelsköp.

Ryktet har gått varmt de senaste månaderna och nu verkar det vara nära klappat och klart. Informationen kring det potentiella uppköpet läcker som ett såll och nu sägs alla storägare i Flipkart vara med på att världens största detaljhandlare, Walmart, går in som majoritetsägare.

Walmart sägs vara nära att lägga 12 miljarder dollar, över 100 miljarder kronor, på den indiska e-handeln och marknadsplatsen Flipkart. Walmart har i princip förlorat e-handelsfajten i USA, mot jätten Amazon, men man tänker inte ge upp i Indien, där de båda amerikanska aktörerna är verksamma sedan några år tillbaka

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Varför Amazon gjorde sitt största förvärv någonsin

Affären ska enligt källor till Bloomberg leda till att Walmart kommer att äga 60-80 procent av Flipkart. Den indiska e-handelsjätten skulle då värderas till runt 20 miljarder dollar, enligt källor till tidningen.

Amazon ska också varit intresserad

Enligt uppgifter ska Amazon också ha varit intresserad av att köpa Indiens ledande e-handlare, men Walmart verkar ha vunnit denna fajt och är nu alltså nära ett uppköp, enligt flera medier. Det är även mycket möjligt att konkurrensmyndigheter hade satt stopp för ett Amazon-förvärv, då de båda tillsammans skulle kontrollera uppemot 80 procent av e-handeln i landet.

LÄS ÄVEN: Walmart bekräftar Jet-köpet som landar på $3,3 miljarder

Om affären går igenom kommer den med största sannolikhet att vara Walmarts största e-handelsköp någonsin. Senast köpte de upp Jet.com för 3,3 miljarder dollar, vilket redan då slogs om förstaplatsen som världens största e-handelsförväv någonsin. Exakt hur stor summan eller Walmarts andel blir återstår dock att se.

LÄS ÄVEN: Flipkart samlar 1,4 miljarder dollar i kampen mot Amazon

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!