Amazon har börjat leverera med självgående robotar

Sex robotar är nu ute på gatorna.

E-handelsjätten Amazon är inte främmande inför att testa nya leveransmetoder. De har tidigare genomfört ganska avancerade försök med flygande drönare, något vi dock inte hört så mycket om på senare tid.

LÄS ÄVEN: Amazon gör sin första riktiga drönarleverans

Annons
Annons

Nu testar de leveranser med självgående fordon som verkar ha större potential, och där flera andra aktörer redan genomför liknande tester världen över. Amazons nya robot heter Scout och är mycket lik den estniska roboten Starship, som var bland de första att testa markbundna självgående robotar.

LÄS ÄVEN: Skype-grundarnas rymdskepp landar i USA

Det verkar inte vara speciellt mycket som är nytt med Amazon Scout, jämfört med andra försök på denna fronten. Skillnaden är nog mest att Amazon förstås har musklerna och e-handeln i grunden för att göra Scout till en etablerad leveransmetod.

Mänskliga övervakare

E-handlaren meddelar att det just nu rullar runt sex stycken Amazon Scout i delstaten Washington, någonstans i Snohomish County. Även om robotarna ska vara självgående så följs de just nu av Amazon-anställda som ser till att robotarna inte hittar på hyss på vägen ut till kundernas hus.

LÄS ÄVEN: En armé av robothundar

Amazon Scout levererar just nu även bara på dagtid och deras mänskliga övervakare plockar upp paketen och levererar dem från trottoaren till dörren. Tanken är dock att robotarna till slut ska härja fritt och kunderna själva ska plocka upp pakten, vilket visas i Amazons video för Scout.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!