Amazon lägger några hundra miljoner på att få rätt storlek

Sväljer kropps-startup.

Amazon har köpt ett bolag vid namn Body Labs, med bas i New York. TechCrunch sätter prislappen på runt 50-70 miljoner dollar, efter att ha talat med flera källor, alltså minst 400 miljoner kronor.

Företaget har även bekräftat på sin sajt att de nu är en del av Amazon. Body Labs har sedan starten 2013 tagit in över 10 miljoner dollar i riskkapital.

Annons

3D-modellering av våra kroppar

Vad gör då Body Labs, undrar du kanske? Företaget jobbar med 3D-modellering och att via mycket lite data kunna skapa en korrekt 3D-bild av våra mänskliga kroppar. Endast via ett foto så ska Body Labs kunna läsa ut och skapa en modell av en människas kropp. Via sin digitala plattform ska de helt enkelt fylla i den information som saknas.

Detta får oss direkt att tänka på e-handlarens helkroppskamera med AI. En kamera som är en del av Amazons modesatsning och ett område där de säkert skulle kunna utnyttja Body Labs teknik, för att skapa nya spännande funktioner.

Ska minska returerna

Att så enkelt som möjligt kunna skapa en korrekt 3D-modell av en människas kropp är förstås mycket värdefullt när det kommer till mode och kläder. Returfrekvensen är som vi vet ofta mycket hög inom denna kategori och vi har de senaste åren fått se många nya bolag startas som endast arbetar med detta problem, ett svenskt exempel är Virtusize.

Body Labs har varit tydliga med att det primära området för deras teknik är inom detaljhandel och att prova kläder på en 3D-modell var tidigt ett fokusområde. Tanken med företaget var dock att skapa en plattform för den mänskliga kroppen. Att erbjuda ett gränssnitt (API) som olika företag skulle kunna koppla in sig i för att jobba med och kunna skapa 3D-modeller av våra köttsliga fordon.

Nu blir det dock ingen plattform för andra företag eftersom Amazon sväljer hela bolaget. E-handlaren kommer dock att lära sig mer om den mänskliga kroppen, vilket lär komma till användning i flera delar av företaget.

Annons