Amazon på väg att öppna sin första fysiska butik

Amazon är inte rädda för att testa nya knep för att locka kunder. E-handelsjätten har under årens lopp satsat på allt från paketautomater och pop up-butiker till Kindle-kiosker och drönare. Fysiska butiker är däremot något man inte har, i alla inte förrän nu.

Om ni inte redan visste det så har Amazon hundratals distributionscentraler världen över. E-handelsjätten har även ett rejält gäng paketautomater och testede nyligen konceptet med pop up-containers. Vad man inte har däremot är fysiska butiker, men det ska det bli ändring på.

Enligt flera olika källor planerar Amazon att öppna sin första fysiska butik, och inte på en avlägsen plats som man brukar när det gäller deras lager, utan på Manhattan mitt i New York. Inklämd mellan Macys flaggskeppsbutik och Empire State Building kan nog en och annan shoppingsugen traska förbi butiken.

Annons

Hämta nätköp i butik

Amazon har testat pop-up butiker samt Kindle-kiosker tidigare och det här är inte första gången det ryktas om en egen permanent fysisk butiksnärvaro från e-handelsjättens sida. Men denna gången verkar det ligga lite mer substans bakom det hela. Det verkar dock inte röra sig om en klassisk butik.

Förutom att butiken kommer att fungera som ett minilager och ha en utvalt sortiment på plats, kommer kunder som lagt sin beställning på nätet även att kunna hämta upp sina köp på plats. Något som blivit väldigt populärt på senare år, och som kommer göra det möjligt för Amazons kunder att få sina varor samma dag som de lagt sin beställning.

Butiken väntas slå upp portarna lagom till julhandeln och det hela påminner lite om Ebays butiksöppning nära ett av Londons finare shoppingstråk, Oxford Street, för några år sedan.

Källa: WSJ, The Verge
Foto: Bernd Untiedt

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!