Amazon slutar sälja sina konstiga e-handelsknappar

Men deras virtuella motsvarighet lever vidare.

E-handelsjätten Amazon har de senaste åren sålt plastknappar, så kallade Dash Buttons, som man kan klistra upp i sitt hem för att sedan klicka på för att beställa olika produkter. Till exempel en knapp för tvättmedel eller en för att få hem nya kaffekapslar.

Hela konceptet har varit lite konstigt - vem vill fylla sitt hem med plastknappar? - men förklaringen är i grunden att e-handlaren velat få hårdvarutillverkare att bygga in knapparna i olika hushållsprodukter. Så kallade virtuella Dash-knappar.

Annons

Enligt Amazon har nu hundratals hushållsmaskiner, från företag som Epson, Samsung, Whirlpool med flera, lanserats med Dash Replenishment Service. Vilket alltså är det system som de tidigare plastknapparna har banat väg för.

LÄS ÄVEN: Hushållsmaskinerna ska själva beställa hos Amazon

Din tvättmaskin eller kaffemaskin ska helt enkelt kunna beställa påfyllning av Amazon utan någon konstig separat plastknapp. Antingen helt automatiskt eller via en virtuell knapp.

De fysiska knapparna lever vidare

Nu är Amazon färdiga med de fysiska knapparna, men alltså inte systemet bakom, och kommer att sluta sälja dem helt. Detta meddelade e-handlaren igår. Kunder som redan placerat ut Dash-knappar i sitt hem blir dock inte lämnade ute i kylan.

- Befintliga Dash Button-kunder kan fortsätta att använda sina Dash-enheter. Vi ser fram emot att fortsätta stödja våra kunders inköpsbehov, bland annat genom att öka produktlinjen för Dash Replenishment och öka tillgången till virtuella Dash-knappar, skriver Amazon i ett uttalande.

Denna nyhet kommer inte långt efter att en konsumentorganisation i Tyskland tagit Amazon till domstol för hela Dash-konceptet.

LÄS ÄVEN: Amazons e-handelsknappar bryter mot lagen

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!