Amazon utökar Prime med gratis leverans samma dag

E-handelsjätten rullar nu ut gratis leveranser samma dag i 14 amerikanska städer för sina Prime-medlemmar.

Kapprustningen när det gäller snabba och billiga leveranser rullar vidare. Kort efter det att Walmart och Ebay meddelat att man har planer på en prenumerationstjänst som ska konkurrera med Amazon Prime, gör nu Amazon ytterligare ett ryck.

Amazon utökar nämligen sitt Prime-medlemskap så att dess medlemmar kan få sina varor hemlevererade utan kostnad samma dag som de lagt sin beställning. Något som från och med nu kommer att vara tillgängligt i 14 amerikanska städer.

Annons

Lägsta order 35 dollar

Kraven för att frakten ska vara gratis är att ordern är på minst 35 dollar, samt att beställaren innehar ett Prime-medlemskap, något som kostar 99 dollar per år. För tillfället är tjänsten en avskalad version av Primes nuvarande tvådagarsleveranser som är tillgängligt utan kostnad för medlemmar.

Vill man ha sin leverans samma dag finns det ”bara” runt 1 miljon varor att välja mellan, jämfört med de cirka 20 miljoner som levereras inom två dagar. Tjänsten är inte heller att förväxla med Prime Now, Amazons entimmesleveranser som snabbt expanderat på östkusten, som även den kräver ett Prime-medlemskap.

 

Källa: CNet

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!