Amazons andra fysiska butik öppnar till sommaren

Efter att ha doppat tårna i traditionell detaljhandel utökar nu nätjätten sin fysiska satsning.

I november förra året hände det som det spekulerats om och ryktats om i flera år. Världens största e-handlare, i egen försäljning, gick multikanal och öppnade en egen fysisk butik.

Amazon Books slog upp portarna i e-handlarens hemstad Seattle. Det var dock inte en helt vanligt butik utan den var starkt kopplad till nätet med recensioner och topplister baserade på nätbetyg. Det saknades även prislappar vilket irriterade vissa.

Annons

Kort efter öppningen drog ryktesmaskinen igång igen och enligt en fastighets-VD i USA planerade Amazon 300-400 fysiska butiker. Ett rykte som dock tonades ner kort därefter. Amazon hade planer sades det men de var kanske inte i denna skala.

Anställer just nu personal

Nu avslöjar tidningen The San Diego Union-Tribune att Amazon kommer öppna en till Amazon Books i ett köpcentrum i San Diego, Kalifornien. Amazon bekräftar det hela i ett uttalande till tidningen.

- Vi är mycket glada över att få öppna Amazon Books vid köpcentret University Towne Center Mall in San Diego och för närvarande anställer vi butikschefer och medarbetare. Håll ögonen öppna för mer information framöver, sade Sarah Gelman, talesperson för Amazon.

Tidningen har besökt platsen där butiken ska ligga och där har Amazon annonserat att butiken kommer öppna till sommaren.

Amazon Books i San Diego lär alltså bli nätjättens andra fysiska butik. Att Amazon kommer öppna flera butiker är ganska tydligt, hur många återstår att se.

Det ryktas även om att nätjätten planerar flera typer av butiker, inte bara bokaffärer. Vi kan nog vara ganska säkra på att dessa inte heller kommer se exakt ut som traditionella butiker, utan de lär i så fall komma med någon form av e-handelstwist.

Annons