Amazons nya streamingtjänst tar upp kampen med Netflix

E-handelsjätten lanserar en separat videostreamingtjänst och rullar samtidigt ut sitt Prime-medlemskap på månadsbasis.

Amazons streamingtjänst har tidigare bara varit tillgängligt för e-handelsjättens Prime-medlemmar. Ett medlemskap som kostar 99 dollar om året, och som förutom strömmad film och musik, bland annat erbjuder fri tvådagars-frakt samt gratis leverans samma dag via Prime Now.

Nu meddelar Amazon att videotjänsten Prime Video kommer att erbjudas separat för 8,99 dollar i månaden i USA, rapporterar Wall Street Journal. Det är en dollar mer än Netflix billigaste variant utan HD-kvalitet men en dollar billigare än Netflix populära standard-abonnemang där HD ingår.

Annons

Slipper skriva upp sig på ett år

Precis som Netflix har Amazon investerat en hel del pengar för att ta fram egenproducerat material med TV-serier som Transparent, Mozart in the jungle, Bosch och The man in high castle. I år har även Woody Allens första tv-serie premiär på tjänsten, precis som Top Gear-trions nya program.

I samband med nyheten om Prime Video passade e-handlaren även på att meddela att man nu kommer att erbjuda sitt Prime-medlemskap på månadsbasis. Väljer man att betala per månad blir det dock något dyrare, 10,99 dollar per månad, men med möjligheten att kunna säga upp abonnemanget när som helst.

Annons