Amazons uber-tjänst Flex lanseras i Storbritannien

Nu kan privatpersoner agera Amazon-chaufför även i Storbritannien.

Snart kan britterna också köra ut paket åt Amazon. E-handelsjättens uberliknande tjänst Amazon Flex kommer till Birmingham i juli rapporterar Financial Times.

Nyligen lyfte vi en direktrapport om hur det är att agera chaufför åt Amazon via Flex och betyget är "relativt smärtfritt".

Annons

Amazon har nu sökt efter potentiella chaufförer som kan tänka sig att köra lite extra åt företagets Flex-tjänst. Denna gång är det dock Storbritannien som gäller och inte bara i USA.

Flexförare får slåss om i förväg utsatta tidsfönster, som i många fall redan är paxade av anställda chaufförer. Den som väntar på en beställning får välja ett tidsfönster och sedan hålla sig till det.

Behöver hjälp med Prime Now

I Storbritannien ska det först och främst handla om Amazons entimmesleveranser via Prime Now som ska fyllas ut med flexförare enligt Financial Times.

Amazons internationella expansion av denna nya uberliknande tjänst lyfter samtidigt legaliteten i denna typ av verksamhet. En domstol i London sägs denna vecka börja höra två testfall över den rättsliga ställningen för Uber-förare. Förarna sägs inte få den arbetstryggheten de förtjänar och Amazons upplägg är mycket likt.

Flex-förare i Storbritannien kan vänta sig en ersättning mellan 13 och 15 pund i timmen enligt Amazon. I USA ska man få 18-25 dollar i timmen. Tjänsten rullades först ut i Seattle i september förra året och finns nu tillgänglig i ett 20-tal städer i USA.

Annons