Amazon lanserar en über-liknande leveransservice

E-handelsjätten har rullat ut en ny leveranstjänst i Seattle som innebär att vem som helst kan ansöka om att leverera paket mot betalning.

Tidigare i somras började det ryktas om att Amazon jobbade på nya alternativ för att snabba upp leveranserna. Bland annat genom att låta vanligt folk hämta upp och lämna av paket till önskad destination.

I slutet av augusti började det även surras om en ny sorts lagerdistribution, Amazon Flex. Ett lager där kunderna själva hämtar ut varor de beställt på nätet. Informationen då var knapphändig men nu har Amazon Flex lanserats i Seattle, och det ser ut som att det förstnämnda ryktet låg närmast sanningen.

Annons

Ytterligare nio städer på gång

Amazon Flex är helt enkelt en ny tjänst där e-handelsjätten betalar chaufförer för att leverera paket som beställts via Amazons entimmesleveranstjänst, Prime Now.

För besväret får chaufförerna 18 till 25 dollar i timmen och kan välja mellan att jobba två, fyra eller åtta timmar per dag. Ett upplägg som liknar det som bland annat taxitjänsten Uber använder sig av.

För att kvalificera sig som budförare för Amazon Flex krävs egen bil, en smartphone (Android) samt en godkänd bakgrundskoll. Utöver Seattle planerar Amazon att lansera tjänsten på Manhattan, i Chicago, Baltimore, Miami, Dallas, Austin, Indianapolis, Atlanta, och Portland.

Annons