Amazon.se tar dig nu till nätjättens e-handel

Samt bjuder på fri frakt vid köp över 400 kronor.

E-handelsjätten Amazon är nu ägare av domänen Amazon.se och vi kunde nyligen avslöja att köpesumman med största sannolikhet låg på 6,5 miljoner kronor. Förmodligen betalat som 600 000 brittiska pund, som sedan konverterats till 6 482 120 kronor, vid dåvarande valutakurs.

LÄS ÄVEN: Prislappen för Amazon.se - över 6 miljoner kronor

Annons
Annons

När vi skrev artikeln om priset på domänen så pekade Amazon.se till en tom sida, det vill säga den tog dig ingenstans. Vår artikel har även fått internationell uppmärksamhet och vi gissar att Amazon nu vill kapitalisera på de länkar som de får till domänen.

"Ny" gräns för fri frakt

I stället för att ta dig till en tom sida så skickar Amazon.se dig numera till deras tyska sajt. Svenska besökare som skickas vidare möts av budskapet att det är fri frakt om de handlar för över 39 euro (runt 400 kronor). Även om Amazon kallar den fria frakt-gränsen för "ny", så skrev vi om den redan 2016.

LÄS ÄVEN: Amazon inför fri frakt till Sverige

Efter Brexit verkar Amazon nämligen ha flyttat över fokus från den brittiska sidan till den tyska. Tidigare gav den brittiska sidan svenskarna en fri frakt-gräns, men den togs bort för att sedan återuppstå på den tyska sidan. Värt att notera är dock att den danska domänen, Amazon.dk, skickar danskarna till den brittiska sidan.

Svenska nästa språk?

Att den tyska sidan inte bara är för tyskarna är dock ingen hemlighet utan sajten finns översatt på flera språk som holländska, polska, turkiska, tjeckiska och förstås engelska. En naturlig utveckling skulle vara att utöka dessa språk med exempelvis svenska. Detta i stället för att lansera en helt svensk sida på en marknad som än så länge är mycket liten för e-handelsjätten.

LÄS ÄVEN: Här är e-handelsjätten Amazons svenska omsättning

Amazon omsatte, som vi tidigare berättat, uppemot 200 miljoner kronor i Sverige under förra året. Den tyska verksamheten, som ju dock även säljer till andra länder (inklusive Sverige), omsatte samtidigt 138 miljarder kronor.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!