Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Höga hyror och e-handel.

Ännu en stor detaljhandelskedja kan vara på väg mot konkurs, det rapporterar Reuters. Enligt uppgifter ska den nära hundraåriga varuhuskedjan Barneys, som säljer lyxigare varor, just nu planera en konkursansökan.

Den amerikanska detaljhandlaren har 28 fysiska butiker, under ett antal varumärken, och företaget omsätter runt 850 miljoner dollar, enligt CNBC.

Annons

LÄS ÄVEN: Världskänt 170 år gammalt varuhus satsar på ny e-handel

Barneys har förstås hoppat på e-handelståget, likt andra anrika varuhus, men det som nu sägs slå hårt mot bolaget är hyrorna.

Flaggskeppsbutiken kostar skjortan

Precis som många svenska detaljhandlare ska hyrorna vara en tung finansiell post för Barneys, som på grund av detta nu överväger att ansöka om konkurs. Enligt källor till Reuters förbereds en konkursansökan som kan lämnas in de närmaste veckorna. Enligt uppgifterna ska detaljhandlarens flaggskeppsbutik på Manhattan vara speciellt dyr i drift.

LÄS ÄVEN: Stora omnikedjor rasar mot fastighetsägare

Om konkursen blir ett faktum så sägs det vara ett tecken på att även lyxkedjor inte kan stå emot kundernas ändrade shoppingbeteende. Det sägs alltså inte bara handla om höga hyror, utan även om e-handelns framfart.

- Barneys skulle vara ett av de mest högprofilerade offrena när det gäller nedgången inom detaljhandeln. Det skulle visa på att lyxvaruhus inte är immuna för ökad konkurrens från e-handelsföretag som exempelvis Amazon, skriver Reuters.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!