Äntligen klart: Per Ljungberg tar över på Svensk Digital Handel

Ny vd för organisationen.

Den svenska distanshandelsorganisationen Svensk Digital Handel (SDH) har det senaste året varit utan en permanent vd efter att Jonas Ogvall lämnade skeppet i juli förra året.

LÄS ÄVEN: Jonas Ogvall lämnar - hon är SDH:s nya VD

Annons
Annons

Nu har företaget dock hittat en ersättare och det är ett ganska välkänt ansikte, eller i alla fall namn, som nu tar över styret på SDH.

"Vartannat köp digitalt"

Per Ljungberg, som närmast kommer ifrån PostNord där han var kommunikationschef och därmed gästade en hel del av Ehandel.se:s nyheter, ska nu leda organisationen in i framtiden.

- Per besitter väldigt god förståelse för den svenska e-handeln och dess aktörer och har ett brett nätverk i e-handelssverige. Med Per som vd kommer vi att fortsätta mot vår vision "vartannat köp digitalt" och vi kommer kunna vidareutveckla verksamheten så att vi, genom bland annat D-Congress, fortsätter att vara en av de främsta mötesplatserna för e-handeln i Sverige, säger Freddy Sobin, ordförande för Svensk Digital Handel.

Per Ljungberg har bland annat haft det övergripande ansvaret för utvecklingen och positioneringen av rapporten e-barometern och ska nu fortsätta att sprida digitala insikter via SDH. Han tillträder sin nya roll den 1 augusti i år.

- Jag ser fram emot att tillsammans med Svensk Digital Handels duktiga medarbetare, medlemsföretagen och Svensk Handel arbeta för att stärka den svenska digitala handelns konkurrenskraft. Vi ska ytterligare stärka vår position som knytpunkt för nätverkande, opinionsbildning och insikter om digital handel i Sverige, säger Per Ljungberg.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!