Jonas Ogvall lämnar – hon är SDH:s nya VD

Malin Winbom är numera tillförordnad VD för Svensk Digital Handel.

Jonas Ogvall har lämnat jobbet som VD för Svensk Digital Handel. Det meddelar branschorganisationen i ett pressmeddelande.

- Efter fem mycket intensiva, intressant och utvecklande år är det dags att avsluta uppdraget. Jag är extra stolt över att vi har fått till utkörning av paket på lördagar till ombud, säger Jonas Ogvall i ett uttalande.

Annons

Jonas Ogvall tillträdde rollen som VD för Svensk Distanshandel, som företaget egentligen heter, i maj 2012. Han har alltså haft jobbet i fem års tid.

- Bolaget har under dessa år utvecklats på ett mycket positivt sätt. Jonas har lyft digitaliseringsfrågorna och bidragit till utvecklingen av bolagets framgångsrika event, med D-Congress som flaggskepp. Vi tackar honom för hans insatser kommenterar Svensk styrelseordförande Freddy Sobin i pressmeddelandet.

"Det är business as usual"

VD-rollen tas nu över av Malin Winbom, som också är VD för ett annat av Svensk Handels dotterbolag, Svensk Handel Juridik AB. På Svensk Distanshandel blir hon tillförordnad VD.

- Ja, det stämmer bra det. Jonas har valt att kliva av och jag är tillförordnad VD. Men det är business as usual, säger Malin Winbom till Ehandel.se.

Varför är du tillförordnad VD?

- Vi får vi se hur det blir sen, men nu är jag det helt enkelt.

Malin Winbom beskrivs i pressmeddelandet som en person som utöver sina juridikkunskaper har “gedigen erfarenhet av e-handel och digitaliseringsfrågor”.

Vad tänker du om ditt nya jobb?

Annons

- Jag tycker att det är jättekul. Det är ett jätteinspirerande uppdrag och jag har roliga medarbetare. Så det ska bli väldigt spännande, säger Malin Winbom.

"Modernisering av Trygg E-handel"

Ehandel.se frågade Freddy Sobin om de i styrelsen är nöjda med utvecklingen de senaste åren och i fall de har någon kandidat för den permanenta VD-posten:

- Vi är väldigt nöjda med utvecklingen under Jonas Ogvalls ledning, en period som präglats av modernisering och re-positionering av SDH parallellt med den digitala handelns utveckling. Vi tackar därför Jonas för hans dedikerade insats under de gångna fem åren. Malin Winbom är till förordnad VD till dess att vi har en ny permanent lösning på plats, skriver Freddy Sobin till Ehandel.se.

Vad är styrelsens och SDH:s plan framöver?

- SDH har framåt sett en växande uppgift att tillgodose än större medlemsnytta, där jag och övriga i styrelsen bland annat ser en modernisering av Trygg E-handel som en viktig hörnsten samtidigt som vi ytterligare kommer att växla upp vårt fokus på de många regulatoriska frågorna som idag framför allt kommer från EU.

Ehandel.se har även sökt Jonas Ogvall för ytterligare kommentar.

Annons