Apohem redo att satsa på riktigt – är nu ett fullskaligt apotek

Berättade i går att lanseringen skulle ske "inom kort".

Trots att nätapoteket Apohem fick sina tillstånd på plats redan i augusti, har det tagit tid för företagets försäljning av läkemedel att komma igång. Faktum är att det drog ut så mycket på tiden att Läkemedelsverket under en tid stoppade nätapoteket från att ens sälja receptfria läkemedel, i väntan på en mer fullskalig lansering.

Sedan en tid tillbaka har Apohem alltså varit ett nätapotek utan vare sig receptbelagd eller receptfri medicin.

Annons

LÄS ÄVEN: Apohem lanserar receptbelagt: "Vi är inne i slutfasen"

Tanken var att försäljningen av läkemedel, som ju är ganska grundläggande hos ett apotek, skulle komma igång före jul. Men som vi kunde berätta i går flyttades lanseringen fram. Då sade företagets tillförordnade vd Johan Bergenheim till Ehandel.se att lanseringen skulle ske "inom kort", men ville inte precisera sig mer än så.

Har gjort ett flertal tester

Nu visar det sig dock att "inom kort" innebar mindre än ett dygn senare. Nu på morgonen meddelar nämligen Apohem att företaget har blivit ett "fullskaligt apotek". Efter en snabb tid på apohem.se kan vi konstatera att bolaget nu säljer både receptfri och receptbelagd medicin.

- Apohem har under december och fram till nu byggt upp sin verksamhet och webbplats och har genom ett flertal tester visat att man på ett tryggt och säkert sätt nu kan leverera receptbelagda läkemedel till sina nätkunder, skriver Apohem i sitt pressmeddelande.

Apohem började ta emot beställningar i juni 2018. Bakom företaget står Axfood, som tidigare har uttryckt en vision om att bli Sveriges ledande nätapotek.

Annons