Apohems VD slutar – bara två månader efter start

Oenig med styrelsen.

Apohems vd och medgrundare Henrik Patzer väljer att hoppa av sitt uppdrag för det nya nätapoteket - bara två månader efter att e-handeln lanserats. Det berättar Breakit. 

LÄS ÄVEN: Här är namnet på Axfoods nya nätapotek

Annons
Annons

"Vi har uträttat mycket på kort tid"

Tillförordnad vd är tills vidare Johan Bergenheim, som också var med och grundade företaget och i vanliga fall är dess marknadschef. Han bekräftat nu uppgifterna om att Henrik Patzer har valt att avgå.

- Det stämmer att Henrik har slutat som vd. Vi har uträttat mycket på kort tid, bland annat lanserat sajten och fått tillstånd att bedriva öppenvårdsapotek, men styrelsen och vd:n har haft olika syn på framtiden och därför har Henrik valt att hoppa av, säger Bergenheim till Ehandel.se.

Var det ett enhälligt beslut att Henrik Patzer skulle sluta som vd?

- Ja, det var det.

Vad var det som han och styrelsen inte hade samma syn på?

- Det är nog inget specifikt egentligen, utan det handlar om hur bolaget ska utvecklas i framtiden.

Ny vd sökes

Apohem kommer nu att söka en ny vd, som de också hoppas att kunna hitta så fort som möjligt. Målet är enligt Johan Bergenheim att hitta en vd som har samma syn på hur man bygger “Sveriges ledande nätapotek”. 

Och vad är det för syn?

Annons
Annons

- Det har att göra med vår strategi, så det kan jag inte kommentera.

Axfood, som är en av ägarna till Apohem, har avböjt att kommentera händelsen med motiveringen att de endast är minoritetsägare. Henrik Patzer kommer enligt Breakit att sitta kvar i styrelsen för Apohem.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!