Apotea i nytt samarbete för att rädda Östersjön

Nätapoteket inleder ett samarbete med Världsnaturfonden WWF.

Apotea strävar efter att vara Sveriges bästa företag på hållbarhet och tidigare i höst inleddes en kampanj för att samla in överblivna och utgångna läkemedel för att förhindra att de kommer ut i naturen och förstör våra vattendrag. Nu tar nätapoteket ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete tillsammans med WWF.

– Östersjön är ett av Sveriges viktigaste ekosystem. Jag älskar skärgården och ser hur övergödningen bidragit till återupprepade algblomningar, så för mig är frågan också personlig, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se och fortsätter:

Annons
Annons

– När vår verksamhet växer finns ett ökat utrymme att ge tillbaka till samhället. Genom partnerskapet med WWF kan vi stödja arbetet med att återställa Östersjön och ge nästa generation chansen att njuta av vår vackra skärgård så som vi har kunnat göra.

"Gemensam sak med näringslivet"

Med start den 31 oktober inleder Apotea en insamling till WWF:s Östersjöarbete. Något som innebär att Apoteas kunder kan bidra i samband med att de handlar på nätapoteket genom att skänka 20 kronor när de betalar i kassan.

Som tack får de 10 procents rabatt på ett framtida köp samt ett vykort som kan ges eller skickas till en vän och som också berättigar till 10 procent rabatt. De insamlade pengarna går oavkortat till WWF:s Östersjöarbete.

– Det betyder mycket att vi kan göra gemensam sak med näringslivet i strävan att ställa om till ett hållbart samhälle inom planetens gränser. Vi hoppas att Apoteas kampanjer för att samla in läkemedel kan få många att stanna upp och reflektera över hur de i sin vardag kan bidra till att rädda Östersjön, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!