Apotea nära miljarden första halvåret – ökade med 36%

Siktar mot två miljarder för helåret.

Med 2,8 miljoner skickade paket, och en omsättning på 940 miljoner kronor, står det klart att Apotea har lagt ännu ett starkt halvår till handlingarna. Företaget ökade under årets första sex månader sin försäljning med 36 procent.

- Vi är mycket nöjda med försäljningen hittills i år, även om vi varit lite begränsade fram till flytten som genomfördes i maj, och vårt mål att sälja för minst två miljarder i år ligger kvar, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.se, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

"Äntligen möjlighet att gasa ytterligare"

Under den gångna perioden har Apotea bland annat fått lägga tid och energi på att flytta in i sitt nya lager. Enligt företaget ska dock den nya logistiken innebära att Apoteas kapacitet sjufaldigas.

LÄS ÄVEN: Äntligen: Apotea inviger superlagret

- Flytten har gått bra och de nya lokalerna är oerhört viktiga för att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas. Nu har vi äntligen möjlighet att gasa ytterligare.

Och för att kunna "gasa ytterligare" har Apotea anställt ett antal personer som ska bidra till fortsatt tillväxt, och att företaget når sitt mål på två miljarder för helåret.

LÄS ÄVEN: Apotea söker 100 medarbetare: "Behövs omgående"

Kommer att anställa - igen

När årets första sex månader var över hade Apotea fått 130 nya medarbetare i framför allt Morgongåva. Det innebär att nätapotekets arbetsstyrka nu är uppe i 450 personer.

- Apotea är idag Heby kommuns största arbetsgivare. Vi kommer också att behöva göra ytterligare anställningar under året, säger Pär Svärdson.

LÄS ÄVEN: Apotea börjar med båtleveranser 

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!