Apotea omsatte 450 miljoner kronor första halvåret

Framgångssagan fortsätter för Sveriges renodlade nätapotek.

Apotea kan redovisa en försäljningstillväxt på 70 procent för första halvåret 2016 jämfört med samma period i fjol. Omsättningen landar därmed på 450 miljoner kronor.

- Vi fortsätter att växa kraftigt, såväl i antalet kunder som i beställningar, vilket avspeglar sig i siffrorna för första halvåret där tillväxten landar på 70 procent jämfört med samma period förra året, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Annons

Första halvåret 2015 omsatte nätapoteket "endast" 266 miljoner kronor och tillväxten är alltså fortsatt stark.

Årets första sex månader ska Apotea skickat ut 1,4 miljoner beställningar vilket är en tillväxt med 65 procent jämfört med i fjol.

Mer än dubblat antalet anställda

För att hantera tillväxten anställer man på löpande band och antalet anställda har dubblats ifrån 92 stycken samma period i fjol till dagens 202 stycken.

Nyligen meddelade Apotea att man storsatsar på miljövänliga leveranser och miljöengagemanget fortsätter.

- Vi på Apotea.se känner ett stort engagemang för ett hållbart samhälle. Under året har vi lanserat klimatneutrala transporter för att värna om miljön. Vi har också anställt en hållbarhetsansvarig och lanserat en egen ekovarumärkning av våra produkter för att underlätta för våra kunder att välja ekologiska alternativ, säger Pär Svärdson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!